Magistraal gerestaureerde casaleVilla/boerenhuis/landgoed

Filattiera, Massa-Carrara, Toscana

Magistraal gerestaureerde casale
 • Ref no.

  T300262

 • Woonoppervlak

  355m2

 • Perceeloppervlak

  2300m2

 • Kamers

  9

 • Prijs

  €695.000,-

Dit schitterende object hebben wij exclusief in verkoop voor een Nederlandse eigenaar.

Het betreft hier een authentieke casale, gerestaureerd op zeer hoog niveau door een restauratiearchitect. Het gebouw voldoet aan de hoogste thermische, elektrische, seismische en hydraulische normen.

Bij de restauratie is gebruik gemaakt van authentieke materialen en bouwmethoden. Het is gerestaureerd in de 'stile Pontremolese', zoals het gebouw oorspronkelijk was.

Het gebouw, met een oppervlak van bruto ca 355m², is gelegen temidden van olijf- en wijngaarden in de prachtige Val Caprio, gelegen vlakbij Pontremoli. Het komt met een terrein van circa 2300m², met mogelijkheid tot aanleg van een zwembad. Het heeft een fantastisch uitzicht over de Magra-vallei en ligt op loopafstand van de middeleeuwse borgo Serravalle.

Het gebouw heeft de volgende indeling.

Op de half ondergrondse verdieping bevindt zich een ruime taverna met keuken en openslaande deuren naar de tuin. Een centrale ruimte met trappenhuis, wijnkelder en openslaande deuren naar de tuin. Een technische ruimte, was- strijkruimte, badkamer en een ruimte met openslaande deuren naar de tuin, geschikt als bergruimte, werkruimte/studio of slaapkamer.

Op de begane grond is een ruime woonkeuken met schouw en kookeiland. Centrale ruimte met trappenhuis en toegang tot twee balkons en schouw. Salon met open haard in geïntegreerde wandkast. Slaapkamer en toilet.

Op de eerste verdieping zijn drie ruime, tweepersoons slaapkamers, waarvan de master bedroom met eigen badkamer en een badkamer. Een centrale ruimte met schitterend uitzicht op het omringende landschap en met het monumentale trapportaal.

De zolderverdieping is uitstekend bruikbaar als berging en van isolerend dak voorzien.

De vloeren zijn voorzien van antieke tegels en natuursteen waaronder vloerverwarming en in de salon en de slaapkamers van parket.

Binnen zijn de originele gerestaureerde kastanjehouten deuren.

Op de slaapverdieping zijn kastanjehouten balken met cotto elementen.

Wasbakken zijn van antiek marmer of lokale natuursteen met koperen kranen.

Energiecertificaat; klasse F 
Info aanvragen Download PDF