Informatie

VAN HOUDT CASA begeleidt u persoonlijk bij de aankoop of verkoop van uw woning in Italië. Van de zoektocht naar het object dat aan uw wensen voldoet, tot aan de notariële overdracht en ook daarna. Wij hebben jarenlange ervaring met alle aspecten die gemoeid zijn met aankoop en verkoop van onroerend goed.

Het koopproces begint met de keuze van een regio. De belangrijkste regio's zijn de Laghi de Noord-Italiaanse meren, Piemonte, Ligurië, Toscane, Umbrië en Le Marche. Belangrijk bij het maken van een beslissing, als u nog geen voorkeur heeft, zijn: de ligging in de bergen of de kustgebieden. Wilt u in de buurt van kunst en cultuur. verder van belang zijn:  het prijsnivo en de bereikbaarheid vanuit Nederland.

Bovendien is de locatie zelf belangrijk. Geeft u de voorkeur aan wonen binnen of buiten een stad of dorp, wilt u vrijstaand, in een dorp of borgo,  of gelegen aan zee?

Er zijn ook architectonische kenmerken die van belang zijn bij uw keuze. Wilt u een huis in sasso / pietra (niet gepleisterd natuursteensteen), een boerderij (casa colonica) of een villa in Liberty-stijl of modern italiaans ontwerp.

Bent u op zoek naar een terrein voor een bouwproject of een rustico om te restaureren, of bijvoorbeeld een appartement. Onder "aanbod" treft u een selectie aan van objecten die wij persoonlijk hebben bekeken en geselecteerd.

Bij deze zoektocht staan wij ​​tot uw dienst en wanneer u iets van uw gading heeft gevonden, dan kunnen wij u helpen bij de volgende stap.
 
Als het biedproces succesvol is verlopen, resulteert dit meestal in een voorlopig koopcontract - compromesso. Hierbij is een aanbetaling - caparra - wettelijk verplicht.
Hiermee wordt voorkomen dat het huis aan een  andere geinteresseerde wordt verkocht.

Bij het controleren of alle vereiste documenten betreffende,kadaster, eigendom, mogelijke hypotheek, bouwvergunning etc. in orde zijn maken wij gebruik van een italiaanse geometra. Indien nodig maakt deze ook een bouwkundig rapport van de staat (van onderhoud) van het gebouw.  

De notariële overdracht vindt meestal plaats in een later stadium, mede omdat de verkoper vaak tijd nodig heeft alle documenten te regelen.

In dit stadium heeft u al wel een Italiaans fiscaal nummer en een Italiaanse bankrekening nodig. Ook bij het regelen van al deze zaken kunnen wij u helpen.

Als zich tijdens het proces specifieke juridische vragen / problemen voordoen, dan kunt u rekenen op onze nauwe samenwerking met Nederlandse / Italiaanse juristen en fiscalisten.

Daarnaast kunnen wij voor de financiering van dienst zijn door de samenwerking met een van onze partners.

Na de notariële overdracht kunnen wij u helpen met het regelen van allerlei andere administratieve zaken, zoals het overschrijven van nutsbedrijven en de verzekeringen voor uw huis en begeleiden bouw- en onderhoudswerk., tuinonderhoud en interieurverzorging.

Ook als u zelf een objekt in Italië heeft gevonden kunnen wij u van dienst zijn bij het begeleiden van het koopproces.

Aan provisie brengen wij u 4% (excl. BTW) van de koopprijs in rekening.Zie voor de mogelijkheden in de regio Toscane ook  het artikel van The Financial Times:

Ripe for restoration - The rugged side of Tuscany has its own charms and potential, 4 mei 2012
 

 

doorzoek ons aanbod

Uw aandacht voor

Gerestaureerde antieke villa te Fivizzano Fivizzano, Toscana

Luxe B&B met zwembad en fitnessaccomodatie Mulazzo, Toscana

Schitterende podere in Lunigiana Pontremoli, Toscana

vrijstaande casale in residence Gaiole in Chianti, Toscana

Klassieke Toscaanse villa bij Cortona Cortona, Toscana

biologische agriturismo bij volterra Volterra, Toscana

gerestaureerd rustiek huis Pomarance, Toscana

Villa met zeezicht Sarzana, Liguria

Casale met zwembad en tennisbaan Cortona, Toscana

Gerestaureerde antieke molen Minucciano, Toscana

Recent gerestaureerde casale bij Lucca Lucca, Toscana

b&b in Lunigiana Aulla Bigliolo, Toscana

Rustiek landhuis met dependance Bagnone, Toscana

Antiek klooster bij Volterra Volterra, Toscana

Rustieke villa in Chianti Castellina in Chianti, Toscana

Gerestaureerde molen op prachtige lokatie. Villafranca in Lunigiana, Toscana

gerestaureerde casale met zicht op het meer van Bolsena Montefiascone, Lazio

Wijnlandgoed in Chianti Panzano in Chianti, Toscana

Nieuwgebouwde villa met panoramisch uitzicht Sarzana, Liguria

Authentieke podere Pontremoli, Toscana

Gerestaureerde molen bij Volterra Volterra, Toscana

Rustieke villa bij Pisa Buti, Toscana

Magistraal gerestaureerde casale Filattiera, Toscana

villa met zicht op zee Casale Marittimo, Toscana