Informatie

VAN HOUDT CASA begeleidt u persoonlijk bij de aankoop of verkoop van uw woning in Italië. Van de zoektocht naar het object dat aan uw wensen voldoet, tot aan de notariële overdracht en ook daarna. Wij hebben jarenlange ervaring met alle aspecten die gemoeid zijn met aankoop en verkoop van onroerend goed.

Het koopproces begint met de keuze van een regio. De belangrijkste regio's waar nederlanders zich vestigen zijn; de Laghi de Noord-Italiaanse meren, Piemonte, Lombardia, Liguria, Toscana, Umbria en Le Marche. Belangrijk bij het maken van een beslissing, als u nog geen voorkeur heeft, zijn: de ligging in de bergen of de kustgebieden. Wilt u in de buurt van kunst en cultuur. verder van belang zijn:  het prijsnivo en de bereikbaarheid vanuit Nederland. Ook van belang is of het om een vakantiehuis gaat of om permanente vestiging.

Bovendien is de locatie zelf belangrijk. Geeft u de voorkeur aan wonen binnen of buiten een stad of dorp, wilt u vrijstaand, in een dorp of borgo,  of gelegen aan zee?

Er zijn ook architectonische kenmerken die van belang zijn bij uw keuze. Wilt u een huis in sasso / pietra (niet gepleisterd natuursteen), een boerderij (casa colonica of podere) of een villa in liberty-stijl of modern italiaans ontwerp.

Bent u op zoek naar een terrein voor een bouwproject of een rustico om te restaureren, of bijvoorbeeld een appartement. Onder "aanbod" treft u een selectie aan van objecten die wij p hebben bekeken en geselecteerd.

Bij deze zoektocht staan wij ​​tot uw dienst en wanneer u iets van uw gading heeft gevonden, dan kunnen wij u helpen bij de volgende stap.
 
Als het biedproces succesvol is verlopen, resulteert dit meestal in een voorlopig koopcontract - compromesso di vendita. Hierbij is een aanbetaling - caparra - wettelijk verplicht.
Hiermee wordt voorkomen dat het huis aan een  andere geinteresseerde wordt verkocht tenzij de aanbetaling dubbel wordt terugbetaald.

Bij het controleren of alle vereiste documenten betreffende,kadaster, eigendom, mogelijke hypotheek, of ander beslag, bouwvergunning etc. in orde zijn maken wij gebruik van een italiaanse geometra. Indien nodig maakt deze ook een bouwkundig rapport van de staat (van onderhoud) van het gebouw.  

De notariële overdracht vindt meestal plaats in een later stadium, mede omdat de verkoper vaak tijd nodig heeft alle documenten te regelen.

In dit stadium heeft u al wel een Italiaans fiscaal nummer en een Italiaanse bankrekening nodig. Ook bij het regelen van al deze zaken kunnen wij u helpen.

Als zich tijdens het proces specifieke juridische vragen / problemen voordoen, dan kunt u rekenen op onze nauwe samenwerking met Nederlandse / Italiaanse juristen en fiscalisten.

Daarnaast kunnen wij voor de financiering van dienst zijn door de samenwerking met een van onze partners.

Na de notariële overdracht kunnen wij u helpen met het regelen van allerlei andere administratieve zaken, zoals het overschrijven van nutsbedrijven en de verzekeringen voor uw huis en begeleiden bouw- en onderhoudswerk, tuinonderhoud en interieurverzorging.

Ook als u zelf een objekt in Italië heeft gevonden kunnen wij u van dienst zijn bij het begeleiden van het koopproces.

Aan provisie brengen wij u 4% (excl. BTW) van de koopprijs in rekening. 

doorzoek ons aanbod

Uw aandacht voor

rustieke casale Varano, Emilia Romagna

rustiek te restaureren vakantiehuis Bagnone, Toscana

rustieke villa Camaiore, Toscana

rustieke casale te certaldo Certaldo, Toscana

Klassieke villa bij San Gimignano Santa Lucia, San Gimignano, Toscana

b&b op fantastische positie Mulazzo, Toscana

rustieke villa met zeezicht Sarzana, Liguria

antieke borgo/b&b Fivizzano, Toscana

pittoresk vakantiehuis Aulla, Toscana

Gerestaureerde boerderij Casole d'Elsa, Toscana

Magistraal gerestaureerde casale Filattiera, Toscana

schitterend landgoed Fornoli di Villafranca in Lunigiana, Toscana

Rustiek vakantiehuis Licciana Nardi, Toscana

villa met dependance Borgo a Mozzano, Toscana

schitterend gelegen villa bij volterra Montecatini val di Cecina, Toscana

schitterende podere bij la spezia Bolano, Liguria

schitterend rustiek landhuis Montecatini, Toscana

Riante villa met magnifiek uitzicht op de kust van Versilia Camaiore, Toscana

rustiek vakantiehuis Villafranca in Lunigiana, Toscana

landhuis met mogelijkheden voor b&b Vicopisano, Toscana

schitterende gerestaureerde casale in lunigiana Villafranca in Lunigiana, Toscana

Spectaculaire villa op fantastische positie Volterra, Toscana

authentieke rustieke casa Lucca Pescaglia, Toscana